4 manieren om als lesbisch stel je kinderwens te vervullen

Jij en je lief willen een kind, maar hoe? Zonder een beetje hulp van een ander, kunnen jullie als lesbisch stel niet zomaar een kindje krijgen. Gelukkig zijn er opties zat. Baukje en ik zochten ze ooit uit, toen we zelf met deze vraag stoeiden. Daarom delen wij heel graag in een reeks van post een overzicht van alle opties voor de vervulling van jouw kinderwens. Deze post: Adoptie.

Een kindje een mooie toekomst bieden

Overal ter wereld zijn kinderen die, om welke reden dan ook, niet kunnen opgroeien bij hun eigen ouders. Gelukkig kunnen veel kinderen geadopteerd worden door ouders die juist héél graag voor een kind willen zorgen. Ook hier zou je dus voor kunnen kiezen. Geen kindje van je/jullie zelf, maar een ander kindje een kans op een mooie toekomst geven. Als adoptie echt bij jullie past en het graag iets is wat jullie willen, dan moeten jullie er ook echt voor gaan! Want makkelijk en goedkoop is het niet.

Ook lesbo’s en homo’s mogen adopteren

Gelukkig mogen paren van het gelijke geslacht, homostellen en lesbische stellen dus, ook adopteren in Nederland. Dit is centraal geregeld dus je hebt weinig te zeggen over uit welk land je een kindje adopteert. Alle ouders die willen adopteren zullen een procedure moeten doorlopen bestaande uit onder andere verplichte cursussen en een gezinsonderzoek. Pas dan krijg je een beginseltoestemming voor adoptie en kan het wachten beginnen. De tijd van aanvraag tot en met deze toestemming duurt zo’n twee jaar.

Adopteren uit Nederland, USA, Portugal en Zuid-Afrika

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vijf organisaties in Nederland toestemming gegeven om, zodra je die toestemming hebt, te bemiddelen tussen jou en de landen waar de adoptiekinderen vandaan komen. Wanneer je een lesbisch of homostel bent kun je alleen adopteren uit Nederland, de USA, Portugal en Zuid-Afrika. De wachttijden op een kind, dus nadat je de toestemming hebt, kunnen oplopen tot vier jaar.

Dus op zijn langst ben je zo’n zes jaar bezig voordat je je kindje in je armen kunt sluiten. De kosten kunnen oplopen tot de tienduizenden euro’s. Maar dan weet je wel zeker dat je een kindje een betere toekomst en liefdevol gezien biedt en dat alles helemaal zuiver en eerlijk is verlopen.

Wil je meer weten over adoptie? Kijk dan eens op adoptie.nl. Daar wordt alles haarfijn uitgelegd. Naast adoptie bestaat ook nog pleegouderschap. Ook een mooie manier om vorm te geven aan je kinderwens. Hierover vertellen we meer in deel 4 van deze serie blogposts.

 

 

Lees over alle andere opties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *