Het is al meer dan een jaar stil op deze site en onze Instagram. Dat zal je niet zijn ontgaan. Het kan ook dat je berichtjes niet zijn beantwoord. Excuses daarvoor. Het doet me goed om te lezen dat onze blogs voor anderen een fijne inspiratie- en informatiebron zijn. En ik hoop dat we dat ook kunnen blijven. Maar iets minder actief. Dat allemaal met een hele logische reden: Soms loopt het leven anders dan je had bedacht.

Dag perfecte gezinnetje

Covid gooide ieders plannen om in begin van 2020. Daar kwam bij ons nog een schepje bovenop toen Baukje en Talitha uit elkaar gingen. Dit had natuurlijk enorme gevolgen voor ons alle vijf individueel en voor ons gezin. We hadden even geen zin meer om ‘het perfecte’ co-ouder gezinnetje te spelen op het internet, terwijl thuis de shit was uitgebroken. En ook geen zin om van de daken te schreeuwen dat onze droom uiteen spatte. En zo werd het hier stil..

Jule op 1

Gelukkig maken we het allemaal goed. Iedereen had het belang van Jule altijd op één. Dat maakt dat de kleine Jule – nou ja… ‘klein’..? ze wordt bijna vier – nog steeds in twee huishoudens woont en leeft: Bij Oskar en Jan en de andere helft van de tijd bij Talitha. Met ‘Mama Baukje’ heeft ze een fijne omgangsregeling en die zien elkaar ook nog steeds elke week. We hoopten om deze manier de rust, reinheid en regelmaat voor Jule goed te bewaken en gelukkig is dat gelukt! (Al zeggen we het zelf..) Jule is een blij, slim, nieuwsgierig en assertief kind dat bijna naar de basisschool gaat en daar héél veel zin in heeft. En met alle vier de volwassenen gaat het ook goed. Wij gaan gelukkig weer allemaal goed met elkaar om. En er is een vijfde bij: Eva woont inmiddels bij Talitha en Jule.

Wil zij wel online?

Naast dit alles is Jule natuurlijk ook een flink stuk groter en stellen we steeds vaker aan onszelf de vraag of het nog oké voelt om ons kind zo duidelijk in beeld op het internet te plaatsen. Ze is te jong om zelf te beslissen of ze dit wel wil, en wij kunnen nu nog niet goed inschatten wat hiervan de gevolgen op lange termijn zullen zijn.

Natuurlijk blijft de blog live staan, want ik hoop nog steeds vragen te kunnen beantwoorden waarmee ikzelf zo stoeide toen ik aan de kinderwens begon. Maar gewoon iets minder actief.

Veel liefs,

Talitha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *