Sinds kort is er een nieuwe datingapp in lesboland. HER is een app “die je introduceert aan elke lesbienne die je ooit wilde ontmoeten”, aldus de makers. Inmiddels is de app vrij populair en wordt hij verspreid over de wereld gebruikt. Dat vond HER een goede aanleiding om eens wat onderzoek te gaan doen naar lesbische stereotypes. 5 miljoen berichtjes, verstuurd in de app, zijn onderzocht op besproken sporten, huisdieren, ex-vriendinnen, enzovoort.

Stereotype 1: Alle lesbiennes zijn gek op katten
2WV4WVT3SU_LR

Nee dus.
Katten en lesbiennes gaan al decennia hand in hand. Maar zijn we er echt zo gek op? Niet zo gek als op honden schijnbaar… Die werden 1,7 keer zo vaak besproken. Bijna 30.000 gesprekken gingen over honden.

Stereotype 2: Alle voetballende vrouwen zijn lesbiennessports

Nee, vast niet. Maar wel veel.
HER wilde onderzoeken of de populaire sport Roller Derby het meest populair was onder de vrouwen. Wat bleek? Roller Derby was lang niet zo populair als sporten als voetbal, rugby en golf. Maar dat wisten wij in Nederland natuurlijk al.

Kleine opmerking hierbij is wel dat HER de term “Football” als voetbal heeft meegeteld omdat dit in sommige landen ook daadwerkelijk voetbal betekent. Ook wilden ze erbij vermelden dat Rugby wellicht vaker genoemd is omdat de Men’s World Cup Rugby op dat moment gaande was. Roller Derby was in ieder geval geen populaire sport. Zelfs golf werd 3.3 keer vaker besproken.

Stereotype 3: The L Word is en blijft de lievelingsserieShane-y-Carmen

Niet meer.
The L Word is waarschijnlijk een serie die elke lesbienne gekeken heeft en die menig meisje heeft geholpen met haar identiteit en coming-out. Maar The L Word is gedateerd en uit. Orange Is The New Black werd maar liefst twee keer zo vaak besproken. Tot ziens Shane en Carmen, hallo Alex en Stella (Ruby Rose).

Stereotype 4: Lesbiennes praten altijd over hun exenPSR38G3Q9M_LR

Misschien wel.
Ex-vriendinnen werden in 1 op de 50 gesprekken besproken in de afgelopen maand. Kans is dus groot dat je al snel meer te weten komt over haar ex, dan over het leuke meisje van de foto’s zelf. Misschien moeten we eens leren onze mond te houden over onze exen op de eerste paar dates.

Vinden jullie het trouwens niet ook een béétje verontrustend dat ze onze chats meelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *