Yes! Je hebt geboekt. Je gaat binnenkort een citytrip doen met je lief (of met vriendinnen of je moeder natuurlijk). Je vlucht/bus/trein en hotel zijn geboekt, dus je bent er klaar voor, denk je… Dan begint eigenlijk de fun pas! Je kunt namelijk al ontzettend veel over de stad ontdekken voordat je er heen gaat. Waar kun je leuk lunchen? Wat zijn de alternatieve winkelstraatjes? Welke lokale specialiteit moet je gegeten hebben? En, het belangrijkste, waar zit de plaatselijke gaybar? Enkele tips om alvast je to-do list(we looove lijstjes) voor je trip te maken.

1. Je kent vast iemand, die iemand kent, die iemand kent, die..

Kondig je reisje aan op facebook. Vaak ken je wel iemand die er eerder geweest is. Niets is leuker dan tips en ervaringen van bekenden. Of nog beter, misschien ken je wel iemand (die weer iemand kent..) die er woont! Tips van een local zijn natuurlijk helemaal handig.

2. Google de stad

laptopDuh. Natuurlijk heb je dat allang gedaan. Maar denk er bijvoorbeeld ook aan om de naam van de stad in andere talen te Googlen. Keulen heet bijvoorbeeld in het Engels Cologne en in het Duits Köln. Als je ook op die namen zoekt, vind je misschien wel leuke blogs in het Engels of een handige site uit Duitsland.

3. Zoek ook eens op Pinterest

Pinterest? Dat is toch die site vol met DIY ideeën? Klopt. Pinterest is min of meer het plakboek van het internet. Mensen van over de hele wereld ‘pinnen’ alleen datgene wat ze tof vinden. Eigenlijk is Pinterest dus gewoon een hele goede selectie van het web. Grote kans dat je er mooie plaatjes en artikelen kunt vinden, van iemand die ze al eerder gevonden heeft en ze de moeite waard vond om te bewaren. (L&L is overigens ook begonnen met Pinterest om toffe dingen te verzamelen, best leuk.)

4. Kies je reisgids

2298-book-in-the-girls-hands_LRZoek eens een ander boekje uit dan die van het Capitool of die uit het rek bij de ANWB-winkel. Alternatievere boekjes zullen je vaak wat verrassende tips meegeven. Denk bijvoorbeeld aan de boekjes van Wallpaper, Petite Passport en Rough Guide. Overigens ook heel leuk: de DIY Journals van Mo Media. Een reisgids en reisdagboek in één. Helaas nog niet beschikbaar voor zoveel steden.

5. Check reisblogs

Veel bloggers reizen de wereld rond om de tofste hotspots vast voor ons te ontdekken. Check onder andere deze: Petite Passport, Liveliketom, Barts boekje, Lonely planet, Travelettes en Travelvalley.

6. Download de app

Rotterdam centraal stationVeel steden hebben een eigen app ontwikkeld. Erg handig. Vaak zit er een interactieve kaart op en hoef je dus niet meer zo in de regen te staan stoeien met een veel te grote uitvouwkaart van het hotel. Ook vind je er natuurlijk adresjes en bezienswaardigheden en, erg handig, actuele evenementen en feesten.

7. Tripadvisor

Over apps gesproken. Wie wel eens de Nederlandse grenzen passeert moet de app eigenlijk standaard op haar telefoon hebben: Tripadvisor. De app die je met raad en daad bijstaat bij het uitzoeken van je restaurantjes en het keuren van je hotel. Veel steden kun je in de app downloaden en dus offline bekijken. Dat zal je veel mobiele kosten schelen in het buitenland.

8. Ken de cultuur

no roller skatingMinder leuk om bij de voorpret over na te denken, maar net zo belangrijk: Ken de cultuur. Verdiep je in de religie, veiligheid en ‘leefregels’. Hoe homovriendelijk is het land? Toch fijn om te weten of je met je meisje hand in hand over straat kunt zonder gezeur en of je ’s nachts nog veilig van de bar naar je hotel terug komt. Reizen kent altijd risico’s, net als leven in een grote stad in Nederland. Maar een beetje alertheid kan nooit kwaad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *