Ontzettend blij, vol energie, en opgewonden mogen we het jullie ein-de-lijk vertellen: We zijn ‘het’! Zwanger! De inmiddels legendarische reactie van Baukje op de zwangerschapstest zoals je kon zien in de kick-off aflevering van ‘Ik wil een kind’ verklapte het eigenlijk al, maar bij deze dus officieel. Talitha is op dit moment in haar 14e week en alles verloopt volgens het boekje, waar we heel dankbaar voor zijn. 

Capriolen 

Talitha Baukje Oskar terrasDrie maanden lang hebben we het nieuws goed verborgen weten te houden. Dat was best een opgave want de vraag ‘Hoe staat het ermee? Ben je al zwanger?’ lag bij iedereen op de lippen. Kun je je voorstellen? Er gebeurt zoveel met je maar je kan het met niemand delen! En arme Talitha maar capriolen uithalen. In gezelschap bestelde ze opeens opvallend vaak een biertje want die kon Baukje aan de bar stiekem vervangen voor een malt versie. Of verklaarde ze plechtig bij toverslag veganistisch te zijn geworden toen haar hippe collega’s een salade met rauwe zalm als lunch serveerden. Ging ze de zalm eruit vissen en ronddelen. Geen enkele hipster die daar overigens gek van stond te kijken, want daar ben je immers hipster voor.  Gelukkig is Baukje in dit soort situaties je best denkbare partner-in-crime, dus het foppen lukte aardig. 

De aankondiging 

Over de vorm van het aankondigen van zwangerschapsnieuws bestaan vele ideeën. Het zal je verbazen wat wij op internet tegenkwamen. Talitha en Baukje hebben er voor ons een onvergetelijk moment van gemaakt. Dat kwam gelukkig niet doordat ze uit een geboortetaart zijn gesprongen, maar door het verrassingseffect. Niemand van ons hield er namelijk nog rekening mee dat we van de laatste inseminatie toch zwanger waren geworden. In een setting waarin wij net terug waren van een memorabel weekend in Rome voor een huwelijksaanzoek van Jan (denk aan de daken van Rome, Massenet’s Méditation, een gedicht, een ring, en alles er op en er aan) werden wij door de dames overdonderd met dit onverwachte nieuws. ‘Jullie worden papa’s’. Dat moment voelde onwerkelijk en surrealistisch.  

De eerste echo 

eerste echo - zwanger - lesbisch - twee mama's - twee papa's - RotterdamNog dezelfde dag zaten we bij de verloskundigenpraktijk. Want gelukkig mag je daar tegenwoordig al terecht zodra je weet dat je zwanger bent. Ook dat was even wennen, niet alleen voor ons maar ook voor de verloskundige die een intake doet met vier in plaats van twee personen. Daar hebben wij bij het selecteren van de verloskundige wel specifiek op gelet: hoe staat de verloskundige tegenover co-ouderschap? Het zou vervelend zijn als de verloskundige of de radioloog die de echo’s maakt ons niet alle vier dezelfde informatie wil geven. Gelukkig vinden ze het in onze praktijk hartstikke leuk en hebben ze er geen enkel probleem mee. En dan de eerste echo. Wat een bijzonder moment was dat!  Het idee waar we in gedachten zo lang mee bezig zijn kreeg met de eerste echo letterlijk handjes en voetjes. Wat het moment verder speciaal maakte, was dat wij ons de kwetsbaarheid realiseerden van het wezentje dat we zagen op het scherm. Je wilt het vanaf het eerste moment beschermen tegen van alles en nog wat.   

Alles bij elkaar een hele warme en mooie ervaring. Dat beloofd wat! Hoe het ons verder begaat kun je natuurlijk online blijven volgen

Baukje Jan echo - roze ouders - co ouders

 

 

2 Replies to “Spoiler alert: wij zijn zwanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *