Daar zijn we dan! Ieder begin is lastig, zo ook je eerste blog blijkt. Voor ons is dit als met de deur in huis vallen. Je hebt maar één keer om een eerste indruk achter te laten. Wat zeg je dan wel en wat vooral niet? Ik besluit om het voorlopig bij de basis te houden. Volg Pride & Porridge en leer ons kennen, is het devies.

Hoe wij begonnen

Jan en Oskar in 2003_homostel_ouderschapWij zijn Jan en Oskar, allebei hebben we onze première gehad in 1977 en wonen inmiddels 23 jaar in Rotterdam. In 1997 leerden we elkaar kennen op de uni en studentenvereniging. De huisgenoot van Oskar introduceerde ons aan elkaar. Dat was lachen gieren en brullen. Vooral dat laatste toen duidelijk werd dat wij voor elkaar gingen.

 

Ons eigen geluk

21 jaar later hebben we samen behoorlijk wat ondernomen en meegemaakt. Voordat ik begon met schrijven had ik mijzelf voorgenomen om niet te vervallen in platitudes als ‘ons leven is een feestje’ omdat ‘we zelf de slingers ophangen’, want het leven is niet altijd een feestje en die slingers vallen om de haverklap naar beneden. #welwaar. Wat we daarmee willen zeggen is dat we ons eigen geluk maken en toegegeven, dat gaat ons niet slecht af.

De vrouwen in ons leven

Wij zijn strandjutters. Metaforisch gesproken dan. We laten ons doorgaans leiden door wat we tegen komen. Komt er iets op ons pad, dan kijken we wat we ermee kunnen. Die levensinstelling heeft er voor gezorgd dat we zijn waar we nu zijn.

Door een nachtelijke discussie met een vriendin over wat belangrijk is in het leven, werden wij in 2017 voorgesteld aan Talitha en Baukje omdat zij volgens haar vergelijkbaar in het leven stonden en speelden met een kinderwens. Eenmaal thuisgekomen was het de strandjutter in ons die zei ‘Laten we kijken waar het ons brengt’.  Die goeie ouwe strandjutter heeft ons in contact gebracht met twee geweldige vrouwen die ons op een dienblaadje presenteerden waar we naar op zoek waren. Over geluk gesproken.

Waarom op social media?

Oskar en Jan Instagram selfie_pride and porridge_ roze ouderschap_co-ouderschapWij hebben het geluk dat ‘pride’ nooit een issue voor ons is geweest. Maar we realiseren ons dat dit niet vanzelfsprekend is voor iedereen. Wij profiteren van diegenen die de weg voor ons geplaveid hebben en zich sterk gemaakt hebben voor de rechten en mogelijkheden die wij nu vanzelfsprekend achten.

Dat is de reden waarom we jou een kijkje gunnen in ons leven. Het is onze manier van een steentje bijdragen in de (ijdele?) hoop dat je er inspiratie uit haalt, het je verder helpt of je laat afvragen waarom we bepaalde dingen met jullie te delen.

Stay tuned!

Jan & Oskar

2 Replies to “Jan & Oskar? Wie??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *